top of page

Benvinguts al blog !


El violí és ple de possibilitats.

Des de sempre m’ha atret la idea de fer-lo sonar de maneres diferents i he cercat – i ho segueixo fent – un estil propi que englobi tot allò que vaig descobrint a cada pas, mantenint la curiositat i la imaginació ben despertes.

La idea de crear aquest blog no és altra que la de compartir algunes de les vivències i coneixements – per a mi descobriments – que he anat fent al llarg dels anys, escoltant i tocant el violí des de vàries perspectives, en totes les vessants que he pogut tastar fins a dia d’avui.

Amb la voluntat de conèixer la versatilitat del violí, ens acostarem a les diferents tècniques pròpies de cada estil: ornamentacions, tècniques d’acompanyaments, dobles cordes, rítmiques, etc.

Ens endinsarem, també, en el món de la improvisació – centrant-nos en els instruments de corda fregada – i en el fet de crear a través de l’instrument.


Alguns aspectes que tractarem: donar referències per a conèixer els principals instrumentistes de corda (diversos estils), analitzarem el context històric on es dóna la música improvisada en els instruments de corda, recomanacions bibliogràfiques, audicions, , guies d’estudi i eines per crear música pròpia.

Proposem una manera de fer música amb més iniciativa i creativitat. Un canvi de mires que ens permeti manejar els imprevists d’una manera més còmode i musical, i ens ensenyi a servir-nos dels errors per evolucionar i arribar més enllà.

Aquest Blog està dirigit principalment a instrumentistes de corda fregada – de tots els nivells i edats; petits, grans, joves, autodidactes i professorat. Tothom hi és benvingut.

Espero encomanar-vos moltes ganes de tocar i aportar-vos alguns materials per poder viatjar i gaudir d’una aventura apassionant. Comencem.

0 comments

Comments


bottom of page