Les Violines (2007 - 2020)

Guillem Roma (2015-2018)

Càntut - Belda i Sanjosex (2016-2019)

Joan Boada

Fundación Tony Manero

Sabor de Gracia

Manel Fuentes & Spring's Team

Coloma Bertran & Quim Abramo des del 2014

La Carrau

Les Violines i El Pont d'Arcalís

Xazzar

Elena Gadel

Kiko Veneno i Cordes del món

Orquestra de cambra Terrassa48

Eclectic Colours Orchestra

Carles Belda "Les històries naturals"

Caiqué

El Chinchilla

Eudald Palma

Jordi Gas

Gloria Terricabras

Obeses

La Màquina del Temps

Foc a l'hort / Tourmix

La Coloma i el Puma

Mujer Creadora

Laura Marsal

Esbart dansaire Castell de Tona

Els Pastorets

GR-mans

Guirigall

Viotronica

Violinafolk

BIO

Coloma Bertran és una violinista amb un ampli ventall de sonoritats amb influències que van des del jazz a la música clàssica passant per la música celta, el flamenc, el bluegrass i el gypsy swing. La seva recerca constant l'ha portat a desenvolupar un llenguatge personal i creatiu, introduint-se de plè en el món de la improvisació.

Llicenciada en Interpretació de violí clàssic a l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC, Barcelona, 2008) es trasllada a Paris i es gradua en Jazz et musiques improvisées al Centre des Musiques Didier Lockwood (2012). 

Ha estudiat amb Didier Lockwood, Johan Renard, Kai Gleusteen, Eva Graubin, Manfredo Kraemer i Quim Térmens, entre d'altres. Complementa la seva formació assistint a L'instrument et l'improvisation (França, 2010), Orquestra Escola de Tango (Barcelona, 2013) i Gypsy Jazz Summer School amb Tim Kliphuis (Holanda, 2015).

Ha estat membre de l’Orquestra de Cambra Terrassa48, de Cordes del Món (músiques del món) i l'Eclectic Colours Orchestra (jazz) i Latitud Tango. També ha col·laborat i compartit escenari amb Xazzar, Elena Gadel, Kiko Veneno (amb Cordes del món), Manuel Fuentes & Spring's Team, Sabor de Gràcia, Guillem Roma i Belda & Sanjosex.

El 2005 participa en la sèrie Lo Cartanyà produïda per Tv3, i més endavant forma part dels projectes musico teatrals Cous Cous de cançons i Mujer creadora.

Ha participat en diversos enregistraments, els darrers han estat: Totem (Guillem Soler, 2019), La màquina del temps (Arnau Tordera i Scic, 2019), Petits Regals d'elles (Ona digital, 2018), Fills de les estrelles (Obeses, 2018), Quatre estacions (Les Violines, 2017), L'Era sense Pols (Duetu, 2017), Verdaguer Ombres i Maduixes (Obeses, 2017), Connexions (Guillem Roma, 2017), Càntut (Belda & Sanjosex, 2016), Doble Vivo (Kiko Veneno amb Cordes del món, 2016, ), V. I. D. Very Important Discotecas (Fundación Tony Manero, 2016), Monstres i Princeses (Obeses, 2015), Delicada (Elena Gadel, 2014). 

Com a compositora, algunes de les seves obres es publiquen al “Recull de partitures del Curs Rural" (Dinsic, 2012) i obté la Beca per a l'ampliació d'estudis internacionals (Fundació Sgae, 2015) i la Beca per la creació (Fundació Sgae, 2016).

En l'àmbit de la pedagogia ha assistit a seminaris i cursos amb els prestigiosos pedagogs internacionals Vartan Manoogian, Sheila Nelson, Mimi Sweigh, Hong Anh Shapiro i  Arlette Biget.

Amb més de deu anys d'experiència, és professora de violí a la Xarxa Emvic i a l'Aula de Música Tradicional de l'Emvic.

També ha impartit classes de violí jazz al Centre des musiques du Pays de Bière a Cély en Bière i al Centre des musiques de Dammarie-Lès-Lys (França), als Séjours musicaux et artistiques européens pour enfants et jeunes (2011), violí folk al Curs rural d’acordió diatònic i violí folk (2010-2014), Espai Musical Mas de Bigues (2012) i a l'Escola de Música Moderna de Girona (2016). 

Actualment, en plè desenvolupament artístic, treballa en la composició de temes propis i compagina actuacions, enregistraments discogràfics i docència.

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
Didier Lockwood school
Didier Lockwood school
press to zoom