IMG-20200123-WA0019.jpg
NOCTURNS I DIAMANTS

Nocturns i diamants (Segell Microscopi, 2020)

Coneguda per ser una violinista versàtil amb un ampli ventall de sonoritats i  influències, Coloma Bertran ens presenta per primera vegada les seves pròpies composicions, on es redescobreix com a creadora i es transforma per presentar un concert on trenca amb les fronteres de la seva trajectòria i incorpora la seva passió per la música moderna, la improvisació i l’experimentació amb loops i efectes.

Formats: 
 
* En solitari: composicions i improvisacions per violí sol. 

* Violí + veu convidada: poemes de Víctor Sunyol i Jaume Coll musicats per veu i violí, composicions i improvisacions per a violí sol.

 
COLOMA BERTRAN QUARTET
_C304125_còpia.JPG

Coloma Bertran Quartet és el nou projecte de la violinista vigatana que ens presenta per primera vegada un recull de composicions jazzístiques creades en diferents etapes de la seva vida.

 

Després d’acabar el grau superior en violí clàssic i contemporani a l’ESMuC, es trasllada a Dammarie Les Lys a França per estudiar violí jazz al Centre des Musiques Didier Lockwood. Allà és on descobreix la seva passió pel jazz i altres músiques improvisades i on crea les seves primeres composicions. Fortament inspirada en la figura del que va ser el seu mestre, el prestigiós violinista Didier Lockwood. 

 

En les seves composicions hi conflueixen sonoritats del jazz, bluegrass, músiques del món i rock, entre d’altres, creant així una fusió rica en matisos i colors, sense perdre mai el nexe de la forta personalitat compositiva de la violinista i enriquida pel caràcter multicultural i poliestilístic de la  banda.

 

Coloma Bertran s’acompanya de músics amb una llarga trajectòria, tots ells amb un ampli bagatge estilístic Quim Abramo i Soldevila a la guitarra elèctrica, Franco Molinari al contrabaix i Joan Carles Aguerri a la bateria.

 

Jazz / world music

31530418_560842830939538_826828484768484
Coloma Bertran & Quim Abramo Duo

Jazz / composició pròpia

La tradició del violí i la guitarra en el Jazz, neix amb formacions com el duo de Joe Venuti i Eddie Lang (1925 – 1933) i el Quintette du Hot Club de France amb Django Reinhardt i Stéphane Grappelli (1934 – 1939; 1946 – 1948).


Coloma Bertran i Quim Abramo Duo beu de la saba d’aquestes arrels i busca la seva pròpia sonoritat amb un so personal i amplificat i amb la improvisació, aprofitant la llibertat del format de duo i l’alquímia que es produeix entre les sonoritats dels dos instruments de corda i la comunicació i complicitat entre els dos components.

603945_10202334025812577_1152836420_n.jp
Duetu - Coloma Bertran i Marc del Pino

Ball folk / composició pròpia

Duetu neix l'any 2007 quan Marc del Pino i Coloma Bertran coincideixen a l'Esmuc; des d'aleshores han treballat conjuntament tant en l'àmbit interpretatiu com pedagògic. Han estat deu anys d'aprenentatge mútu i de creixement musical i personal.

 

L'essència musical i estilística de les seves composicions parteix de la música tradicional catalana i europea i en els últims anys s'ha complementat amb les sonoritats del swing i les músiques improvisades d'arrel, després que els dos integrants s'hi hagin endinsat decididament.

 

Aquesta miscel·lània estilística i el bagatge dels dos músics ha culminat en una sonoritat personal caracteritzada per un joc constant d'harmonies i contracants melòdics.

Duetu presenta dos formats: el de "ball folk" i el de "concert".

  • Facebook
 
RADICAL LLIURE.jpg
Els Elements

Ball folk 

RADICAL LLIURE és el nou projecte de la Guida Sellarès.

Acompanyada per Pep Coca al contrabaix, Adrià Bonjoch a la guitarra i Coloma Bertran al violí.

coberta-ay-madre-webOK.jpg
Ay madre

Cantautora

AY MADRE és el nou projecte de la Nuria Total.

Acompanyada er Gregori Ferrer al piano, Gaddafi Núñez a la guitarra i percussió i Coloma Bertran al violí.

 

APARICIÓ EN ALTRES PROJECTES ARTÍSTICS

PROJECTE HU/MANS - Sèrie fotogràfica de Josep Maria Brugera. Notícia a Nació Digital Enllaç 

ENCARATS ENQUADRATS - Exposició de Retrats calats en fusta de Joan Rovira Bassas