coloma bertran

Coloma Bertran és una violinista amb un ampli ventall de sonoritats que van des del Clàssic, Jazz, Pop, World music, Rock, Folk, Cançó d'autor i Flamenc. La seva recerca constant l'ha portat a desenvolupar un llenguatge molt personal, amb fortes dosis d'improvisació.

Ha col.laborat en treballs discogràfics d'artistes molt variats i ha participat en nombrosos projectes d'estils diversos com ara Belda & Sanjosex, Guillem Roma, Elena Gadel, Manuel Fuentes & Spring's Team, Sabor de Gràcia, Obeses i Fundación Tony Manero, entre d'altres.

Llicenciada en Interpretació de violí clàssic a l'ESMUC (Barcelona, 2008) es trasllada a Paris i es gradua en Jazz et musiques improvisées al Centre des Musiques Didier Lockwood (2012). 

Ha estudiat amb Didier Lockwood, Johan Renard, Kai Gleusteen, Eva Graubin, Manfredo Kraemer i Quim Térmens, entre d'altres. Complementa la seva formació assistint a L'instrument et l'improvisation (França, 2010), Orquestra Escola de Tango (Barcelona, 2013) i Gypsy Jazz Summer School amb Tim Kliphuis (Holanda, 2015).

Com a compositora, algunes de les seves composicions es publiquen al “Recull de partitures del Curs Rural" (Dinsic, 2012) i l'any 2015 i 2016 obté una Beca de la Fundació SGAE per a l'ampliació d'estudis internacionals i per la creació.

Actualment Coloma Bertran treballa en la composició de temes propis i en l'elaboració de materials didàctics i compagina concerts, gravacions, docència i composició.